Leergang Customer Due Diligence

Na het succes van onze eerste leergang, start in maart de tweede leergang Customer Due Dilligence.

Voor wie?
Iedereen die zich wil bekwamen in de wereld van CDD, witwassen en terrorismefinanciering.
Stacks Image 253

Van 5AML naar CDD & Wwft

In Europa delen we een snel en betrouwbaar betaalsysteem, waardoor geld snel internationaal te verplaatsten is. Maar Europa heeft geen centraal openbaar ministerie. Dat maakt het erg moeilijk om crimineel geld te identificeren en te traceren als het eenmaal over de landsgrenzen verdwijnt. Financiële criminelen weten dat en maken daar dankbaar gebruik van. Daardoor ondermijnen criminelen de integriteit van ons financiële systeem en onze gezamenlijke munt, de euro.

Art of Banking helpt bij het detecteren en bestrijden van witwassen en terrorismefinanciering door training en coaching. Op die manier dragen wij bij aan een integer financieel systeem. Dat doen we in elke stap van het proces.
Stacks Image 173

Stap 1: Acceptatie

In deze fase staat het cliëntonderzoek centraal. Tijdens het cliëntonderzoek wordt de cliënt geïdentificeerd en geverifieerd. Het is in deze fase erg belangrijk om de herkomst van het vermogen te achterhalen en geldstromen in kaart te brengen. Dat gebeurt met behulp van een riskassessment, waarna we de cliënt indelen in een risicoklasse. De eerste stap in het Customer Due Dilligence (CDD) proces is gezet.

Stap 2: Voortdurend Toezicht

Stacks Image 196

Stap 3: Exit

Soms nemen we ook weer afscheid van een klant. Omdat de klant naar het buitenland verhuist bijvoorbeeld. Of omdat onze dienstverlening niet meer past bij de behoefte van de klant. Maar het kan ook zijn dat wij actief afscheid nemen. Omdat de risico's onacceptabel worden of omdat er duidelijke indicaties zijn van witwassen of terrorismefinanciering.
Wij bieden maatwerk opleidingen en on-the-job coaching oplossingen. Samen met een groep gedreven professionals dragen wij bij aan het ontwikkelen van nieuwe standaarden, verbeterde processen en een lager personeelsverloop. Wij bieden praktische oplossingen om aan wet- en regelgeving te voldoen en helpen bij actuele rapportages voor de toezichthouder.

Art of Banking is een CRKBO geregistreerd opleidingsinstituut

Eaglelaan 174 | 8241 AP Lelystad | Nederland
0320-263964 | hallo@artofbanking.nl
KvK: 39093740
Algemene Voorwaarden | Privacy Statement

Wij houden van 🍪